ОСТАННІ НОВИНИ

На Стуса будуватимуть новий колектор

|

Всередині грудня планують розпочати будівництво колектора закритим способом на вулиці Стуса. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

151

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, у рамках будівництва трамвайної колії на Сихів, з середини грудня планують розпочати будівництво каналізаційного колектора закритим способом на вулиці Стуса. Угода на виконання вказаних робіт укладена з підрядною компанією «Онур».

«Ми підписали угоду з компанією «Онур» щодо будівництва каналізаційного колектора закритим способом на вулиці Стуса. Думаю, на середину грудня у нас будуть готові усі дозвільні документи для початку цих робіт. Довжина каналізаційного колектора – 800м.

Також на вул. Стуса вище від входу в парк «Залізні Води» тривають роботи з заміни колектора відкритим способом та влаштування дорожнього полотна.  На пр. Червоної Калини ремонтники ще тільки облаштовують пішохідні переходи», – сказав Олег Береза.

У відомстві нагадують, що довжина колії на Сихів – 11,5 км у обидві сторони. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хвилин.

Варто також нагадати, що будівництво трамвайної колії на Сихів стартувало у 2008 році. Реалізація одіозного проекту, постійно супроводжується скандалами, і великими вкладанням коштів. Точної суми заритих у будівництво грошей назвати важко. Лише за останні три роки на трамвай до Сихова виділили і взяли у борг 11 мільйонів євро. Весною 2015 року стало відомо, що вартість проекту становить 17,7 мільйонів євро. Але й цього виявилося замало і восени 2015 року громаді повідомили, що на завершення проекту стало потрібно додатково – 3-5 мільйонів євро.

Відкриття трамвайного сполучення із Сиховом вкотре перенесли і сьогодні сихівчанам пообіцяли запустити трамвай до літа 2016 року.

Як відомо головними протеже будівництва є міський голова Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *