ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні викрили велику партію підроблених ліків від пневмонії

|

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Держслужбою з лікарських засобів блокували реалізацію фальсифікованого препарату, який застосовується дорослими та дітьми при лікуванні тяжких стадій пневмонії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

tabletki-vd-pdvischenogo-arteralnogo-tisku_232

Співробітники спецслужби виявили небезпечну підробку в Києві у складському приміщенні одного з дистриб’юторів медичних засобів. Правоохоронці вилучили понад 20 тисяч флаконів фальсифікату ринковою вартістю більш ніж чотири мільйони гривень. Зловмисники зберігали у приміщенні документацію, зокрема й підроблену, щодо логістики доставки препарату для реалізації в аптеках по всій території України.

За результатами експертизи Держлікслужби встановлено, що препарат є фальсифікованим, а його вживання хворими могло призвести до летальних випадків. Небезпечну підробку вже вилучено зі всіх аптечних мереж України.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 321-1 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення походження фальсифікованого препарату та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до його реалізації в Україні.

Фото: modney.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *