ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день інвалідів

|

Щороку 3 грудня у світі відзначають Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. У Львові, на місцевому рівні було запроваджено ряд соціальних гарантій, які фінансуються з міського бюджету. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради.

Міжнародний день інвалідів

«Місто щорічно здійснює соціальну підтримку громадян з числа інвалідів за трьома ключовими напрямами: підтримка неурядових організацій, забезпечення діяльності Львівського міського центру реабілітації «Джерело», а також надання муніципальних субсидій, пільг та допомог. Тобто, соціальний захист інвалідів у Львові – це щоденна робота, а не заходи до одного дня», – розповідає в.о. начальника управління соціального захисту Ігор Кобрин.

На місцевому рівні було запроваджено ряд соціальних гарантій, які фінансуються з міського бюджету, зокрема:

  • доплата інвалідам І групи від загального захворювання, які не мають права на пенсію в органах Пенсійного фонду;
  • надання компенсації вартості санаторно-курортної путівки для особи, яка супроводжує інваліда І групи з числа осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;
  • муніципальні субсидії (за умови попереднього призначення державної);
  • надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Львова; надання одноразової допомоги мешканцям м. Львова на виконання депутатських повноважень;
  • пільги на оплату житлово-комунальних послуг: 50% – для інвалідів по зору І групи та 40% – для інвалідів ІІ групи.

Окрім фінансової підтримки, управління соціального захисту готує скерування для львів’ян-інвалідів для проходження ними комплексної реабілітації у Міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів.

Довідка

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. На сьогоднішній день у світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *