ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти дозволили мерії реконструювати площу Св. Юра

|

Львівська міська рада підписала мирову угоду з активістами громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» щодо реконструкції площі. Відтак, уже сьогодні тут планують відновити роботи, аби у якнайкоротші терміни запустити тролейбус для мешканців Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської мерії.

сквер Святого Юра

Як підкреслила керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич, міськрада виконала зобов’язання, попередньо усно покладені на неї активістами щодо прозорості та оприлюднення усіх необхідних документів у мережі. Таким чином, сторони досягли консенсусу і підписання сьогоднішнього документу є свідченням хорошого результату співпраці між сторонами судового процесу.

«Ми дискутували з колегами над умовами цієї мирової угоди довший час. Ще до її підписання, ми почали виконувати її умови. Ми говоримо про те, що станом на вчора на сайті були опубліковані всі документи щодо реконструкції та ремонту, як цього вимагала громадськість. Окрім цього, станом на зараз, мирова угода підписана між трьома сторонами: позивачем, Львівською міською радою та виконавчим комітетом. Очікуємо підписання від Інспекції Архбудконтролю до кінця сьогоднішнього дня. І наша позиція є такою, що ми підписали цей документ для того, аби всі сторони його виконали і досягли найкращого результату», – зазначила вона.

Як додав головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, ця мирова угода є хорошим прецедентом для того, аби наступні міські конкурси проводити максимально відкрито.

«Зараз є мирова угода між сторонами, які судилися. Це добрий приклад того, коли неймовірно затягнутий процес справді титанічної давності, який був у ті часи зроблений направду непрозоро, став добрим прецедентом для того, аби всі наступні конкурси робити максимально прозоро, і щоб не було таких неприємних моментів в історії нашого міста. Тому, як на мене, це дуже добрий консенсус, і я сподіваюсь на якнайшвидший запуск тролейбусів через площу Св. Юра», – відзначив Чаплінський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *