ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк вимагає конфіскувати 1,5 мільярда доларів режиму Януковича

|

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає конфіскувати арештовані 1,5 мільярда доларів режиму Януковича на користь держбюджету на 2016 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

яценюк

«Сподіваюся на повне розуміння членів Парламенту і української судової системи в необхідності виконання юридичних процедур щодо конфіскації активів режиму Віктора Януковича. 40 мільярдів гривень – це те, що повинно бути конфісковано і зараховано до державного бюджету України в 2016 році», – наголосив А. Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Він також нагадав, що ще в 2014 році через урядовий орган, який відповідає за боротьбу з відмиванням коштів, було заарештовано 1,5 мільярда доларів США активів, «якими володіли Янукович і наближені до нього особи».

Керівник уряду звернувся до українського Парламенту невідкладно ухвалити додатковий закон, який дає можливість провести процедуру конфіскації цих коштів, а також до правоохоронних органів і судової системи «прийняти відповідні судові рішення, які дадуть можливість отримати до бюджету додатково понад 40 мільярдів гривень».

«Позиція уряду полягає в тому, що ці 40 мільярдів гривень, які повинні бути конфісковані за всіма юридичними процедурами, сформують спеціальний фонд. Цей спеціальний фонд буде використовуватися додатково як на національну безпеку і оборону, так і на інші витрати, які необхідно покрити», – сказав А. Яценюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *