ОСТАННІ НОВИНИ

Голова земельної комісії погорів на понад півмільйонному хабарі і вже вніс заставу

|

На Львівщині під час отримання хабара 580 тисяч гривень затримано голову земельної комісії сільради. Посадовець уже вніс заставу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної поліції України.

88

За даними правоохоронців, посадовець вимагав 580 тисяч гривень за вирішенні питання щодо надання двох земельних ділянок під індивідуальне будівництво. Кримінальне провадження відносно хабарника скеровано до суду.

«У травні місяці до працівників Управління захисту економіки Національної поліції в Львівській області звернулось двоє громадян з приводу вимагання грошей. Голова земельної комісії сільської ради виділить заявникам земельну ділянку лише у разі сплати «обов’язково внеску» розміром 580 тисяч гривень. У ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці затримали 49-річного посадовця під час отримання грошей», – йдеться у повідомленні.

Посадовець заздалегідь визначив час та місце для «укладання договору» – ресторан у Львові. На зустріч приїхав на власному автомобілі. Грошові кошти чоловік отримав по черзі від кожного заявника, надаючи рішення про виділення земельних ділянок у приватну власність.

89

Одразу після отримання неправомірної вигоди посадовця було затримано. З автомобіля працівники управління вилучили два пакети з грошима.

Працівники поліції отримали ухвалу суду на проведення санкціонованих обшуків службового та житлового приміщень затриманого. У кабінеті правоохоронці знайшли документацію, яка безпосередньо стосується зазначених земельних ділянок. Також встановлено, що дана документація містить підроблені документи, а також документи, які складені попередніми числами.

Під час обшуку приватного помешкання посадовця співробітники управління виявили понад 20 тисяч доларів США.

Голові комісії суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту, з правом внесення застави у розмірі 253 тисяч гривень, які ним були сплачені.

Наразі прокуратура завершила досудове розслідування по кримінальному провадженню та направила обвинувальний акт до районного суду.

Як відомо, за отримання хабара передбачена позбавлення волі від 8-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років з конфіскацією майна.

Наразі чиновник очікує на вирок суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *