ОСТАННІ НОВИНИ

Самотні старенькі та інваліди влаштують ярмарок рукоділля

|

У «Центрі соціальної допомоги» Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ» 3 грудня відбудеться виставка-ярмарок «Веселе рукоділля». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Sonnik_Umershaya_babushka_k_chemu_snitsya__Umershaya_babu

 

Фінансова підтримка становить 2900 грн. На ці кошти були закуплені необхідні заготовки, папір, фарби, стрічки і т.д. Особи літнього віку виготовляють власноруч вироби, зокрема, новорічні і різдвяні листівки, картини, різдвяні віночки, ялинкові прикраси, святкові свічки, браслети. Ці вироби реалізовуватимуться на виставці-ярмарку. Виручені кошти підуть на подальшу діяльність «Центру соціальної допомоги».

Метою заходу є підтримка та розвиток творчого потенціалу самотніх малозабезпечених людей та інвалідів похилого віку. У рамках акції проводяться також майстер-класи. Один з майстер-класів провів член Спілки художників України, викладач образотворчого мистецтва Тарас Носар, вимушений переселенець з Донецька. Також для допомоги запрошено студентів Львівського вищого художнього професійного училища.

Проект «Соціальний центр для потребуючих міста» започаткований спільно з «Просвітою» у 2004 році. Його ціллю було допомогти одиноким старшим львів’янам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та проживають у незадовільних побутових умовах. За час своєї діяльності користувачі Центру брали участь у всіх суспільно важливих заходах, що проводились як церковною, так і міською, обласною владами.

Після завершення проекту, з огляду на соціальні потреби та бажання осіб похилого віку бути соціально активними та корисними суспільству, БФ «Карітас-Львів УГКЦ» продовжив діяльність «Центру соціальної допомоги», незважаючи на відсутність окремого фінансування.

«Щодня з 12.00 год. до 16.00 год. особи літнього віку збираються у приміщенні «Центру соціальної допомоги» за адресою вул. Івана Франка, 9. Тут вони мають можливість спілкуватись, проводити разом час, обговорювати наболіле. Жваву бесіду доповнює гарячий чай чи кава, а також смачні канапки. У центрі можна скористатись послугами пральні та душу. Час від часу організовуються екскурсії, спільні поїздки, творчі вечори, перегляди фільмів. Щосереди приходять студенти-практиканти 5 курсу Львівської духовної семінарії. Вони проводять морально-духовні бесіди, заняття з історії церковної музики та вивчення Біблії, ведуть екскурсії Львовом, розповідають про історію визначних культурних пам’яток і храмів. Користувачі проекту разом із семінаристами відвідали Крехівський монастир, побували у селі Раковець, яке відоме своїм цілющим джерелом», – розповідають організатори.

Щодня у центрі буває близько 10-15 осіб, загалом постійно послугами центру користуються 32 особи.

Фото: porady.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *