ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати однієї з міськрад Львівщини «погоріли» на хабарі

|

Чиновники однієї з місцевих рад Львівської області отримали 18 тисяч гривень за сприяння перемозі в конкурсі та отримання в оренду нерухомості. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті захисту економіки НП України.

хабар

Правоохоронці затримали обох чиновників на виході з державної установи. Наразі справу відносно керманича та його поплічника скеровану до суду. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Міська рада проводила конкурс, переможець якого мав отримати в оренду об’єкт нерухомості комунальної власності (офісне приміщення площею 150 квадратних метрів). Однак існувала єдина негласна умова для перемоги – грошова винагорода.

За умовами конкурсу перемогу отримав місцевий підприємець. Однак голова ради через свого підлеглого вимагав від чоловіка 18 тисяч гривень. Лише при сплаті «компенсації» бізнесмена визнають переможцем у конкурсі, він отримає знижку на орендну плату, а в подальшому, при бажанні, і викупить нерухомість.

Недобросовісним чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *