ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині не виконують кримінальних покарань?

|

За результатами проведених перевірок, з’ясовано, що органами кримінально- виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби та органами внутрішніх справ неналежно виконуються повноваження щодо контролю за виконанням кримінальних покарань у виді виправних робіт, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, а також за дотриманням засудженими заборони виїзду за межі України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, з’ясовано, що 125 засуджених, які перебували та перебувають на обліку в органах КВІ Львівщини, систематично виїжджали за межі України, при тому, що дозволи на виїзди за кордон таким особам підрозділами КВІ області надавалися лише в поодиноких випадках. Відтак, через недостатню роботу КВІ щодо контролю за поведінкою засуджених осіб призводить до ухилення останніх від відбування призначеного судом покарання.

Також, неефективною є профілактична робота із особами, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Так, встановлено випадки, коли правоохоронці складали матеріали про проведення із засудженими індивідуальних бесід, перевірок за місцем проживання останніх та ін.. у той час, коли вони перебували за межами України.

Усі ці обставини та недоліки у роботі сприяють вчиненню засудженими особами, які перебувають на обліках в підрозділах кримінально-виконавчої інспекції, нових злочинів.

Так, прокурором Яворівського району встановлено ряд випадків, коли засуджені до додаткової міри покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами, без дозволу Яворівського районного підрозділу КВІ упродовж 2014- 2015 років виїжджали за межі України, при цьому, особисто керуючи транспортом. За цим фактом прокуратурою району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.

Зазначимо, що загалом за наслідками проведених перевірок з окреслених питань органами прокуратури Львівської області на усунення виявлених порушень внесено 16 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді. Крім того, зареєстровано два кримінальних провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.389 КК України (ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *