ОСТАННІ НОВИНИ

Рада скасувала довічне ув’язнення для низки злочинів

|

Верховна Рада сьогодні, 26 листопада, ухвалила Закон, що відміняє довічне ув’язнення для осіб, що вчинили певні злочини. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради, передає кореспондент Львівського порталу.

тюрма

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заміни довічного позбавлення волі більш м’яким покаранням”.

Законом передбачена заборона призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі за такі діяння, як готування до злочину та замах на злочин, а також призначення цього виду покарання особам, які виконували ролі підбурювача та пособника при вчиненні злочину.

Також Закон надає можливість застосувати умовно-дострокове звільнення від відбування покарання до осіб після фактичного його відбування не менше двадцяти років, а також здійснити заміну довічного позбавлення волі на позбавлення волі на певний строк актом Президента.

Законом також передбачена можливість заміни невідбутої частини покарання більш м’яким особам, які відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі (більш м’яким може бути покарання у вигляді позбавлення волі на строк не менше двадцяти п’яти років), після фактичного відбуття засудженим не менше десяти років покарання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *