ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські феміністки вийдуть на марш проти сексуального насильства

|

У суботу, 28 листопада, о 20.00 у Львові, Дніпропетровську і Києві розпочнеться всеукраїнський феміністичний марш під назвою “Право на ніч: в добі немає часу для насильства”. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

2-seksualnoe-nasilie

Метою акції є привернення уваги до проблеми насилля щодо жінок, зокрема сексуального насилля, що відбувається на вулицях українських міст. Подію у Львові організовує громадська ініціатива “Феміністична майтерня”.

Назва маршу “Право на ніч” є відповіддю на звинувачення жертв насилля у тому, що причиною нападу на них було їхнє перебування на вулиці у темний час доби або провокативний стиль одягу. Організаторки маршу наголошують, що причиною насильства завжди є насильник: “Ми виступаємо проти суспільних норм, що виправдовують насильника і звинувачують жертву. Замість того, щоб обмежувати право жінки пересуватися і одягатися, відповідно до власних потреб і бажань, ми закликаємо робити простір наших міст і домівок безпечним для всіх.”

Акція відбувається одночасно з всесвітньою кампанією ООН щодо 16 днів активних дій проти гендерного насильства (25 листопада – 10 грудня). Світова боротьба проти насилля над жінками є особливо актуальною сьогодні в Україні, адже щодня правоохоронні органи реєструють щонайменше одне повідомлення про згвалтування, щороку в нашій країні від насилля помирає близько тисячі жінок, а кожна четверта жінка страждає від домашнього насилля. Організаторки маршу також висловлюють підтримку жінкам, які перебувають на території воєнних дій і зазнають сексуального насильства від військових.

Фото: rus-img2.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *