ОСТАННІ НОВИНИ

Житель Червонограда накрав та розпродав державного вугілля на 9 мільйонів

|

Житель Червонограда  розробив «схему», завдяки якій незаконно привласнив і розтратив вугілля. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

вугілля

Орієнтовна вартість пального становить близько 9 мільйонів гривень.

 Правоохоронці встановили, що для імітації законності постачання за бюджетні кошти кам’яного вугілля, було створено дві фіктивні фірми.

Через них і відбувалась легалізація привласненого у держпідприємства вугілля та реалізація його підприємствам реального сектору економіки. Окрім привласнення, така діяльність призводила до несплати податків вказаними фірмами та виведення значних сум у тіньову економіку.

Лабораторний аналіз зразків вугілля показав невідповідність кількісним і якісним показникам, визначеним державними стандартами та тендерними вимогами.

Залізничним районним судом міста Львова винесено вирок – штраф у розмірі п’ятнадцять тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 тисяч гривень), 2 роки іспитового  строку з позбавленням права обіймати певні посади, займатись діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та господарсько-фінансових функцій терміном 1 рік.

Фото: mistovechirne.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *