ОСТАННІ НОВИНИ

Пісний вибачився за Парасюка і відмовився від статусу учасника АТО

|

Заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю СБУ Василь Пісний вибачився за «випад» нардепа Володимира Парасюка та стверджує, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій. Про це йдеться у заяві В. Пісного, яка є у розпорядженні Інтерфаксу.

За словами В. Пісного, він вибачається перед усіма українцями за ту ганьбу, яку їм довелося спостерігати не з його власної волі.

«Інцидент, який стався 19 листопада 2015 року на засіданні антикорупційного комітету ВРУ, є неприпустимим для клубу держав розвинених цивізілованих демократій, до якого ми так намагаємося потрапити. В правовій державі вирішення будь-яких конфліктів і спорів відбувається виключно в правовому полі. Тому хочу вибачитися перед усіма українцями за ту ганьбу, яку їм довелося спостерігати, учасником якої не з власної волі довелося стати й мені. Адже нікому, а тим паче чиновнику, депутату чи правоохоронцю – не дозволено у такий варварський спосіб доводити свою правоту чи встановлювати справедливість. Для цього є Конституція України та закони нашої держави.

Хочу попросити вибачення за дії народного депутата України, який у такий складний для держави час замість виконання своїх прямих депутатських обов’язків демонструє на офіційному парламентському заході «мистецтво східних єдиноборств». Така ганебна поведінка не прикрашає нікого, тому іншого, аніж вибачення, сказати Вам, шановні українці, я зараз не можу», – заявив В. Пісний.

Водночас В. Пісний застерігає тих хто вирішив піаритися на Революції Гідності.

«Хочу наголосити, нікому не дозволено приватизовувати, монополізовувати та спекулювати на Революції Гідності. Заслуга кожного у цих буремних подіях – справа власної совісті. І відповідати кожен за це має лише перед нею. А результати нехай оцінюють нащадки та історія. Адже більшість людей, які вийшли на Майдан чи допомагали його Перемозі, робили це не для піару чи отримання депутатських мандатів», – йдеться у заяві.

Також Василь Пісний запевняє, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

«Щодо надання мені статусу учасника бойових дій, хочу повідомити таке. Порядок надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО визначений у Постанові Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413. З 30.07.2014 року по 02.08.2014 року я, виконуючи службовий наказ, перебував в зоні проведення антитерористичної операції. Відповідно до вищезгаданої Постанови, вище керівництво МВС було зобов’язане у місячний строк після завершення особами виконання завдань подати на розгляд відомчої комісії відповідні документи про виконання мною службового обов’язку в зоні АТО. Увесь порядок подання та оформлення документів відбувався відповідно до вимог закону.

Водночас хочу заявити, що для мене, генерал-лейтенанта, цей статус є абсолютно не потрібним. Тому я вже написав офіційну заяву про відмову від цього статусу. Вважаю, що статус учасника бойових дій перш за все повинні отримувати бійці, які безпосередньо беруть (брали) участь у бойових діях на передовій», – запевняє В. Пісний.

«Не можу оминути також голослівних заяв про кримінальні справи та неправомірні дії, які буцім-то я вчинив. Це питання – до правоохоронних органів. Якщо хтось начеб-то має такі факти, – то їх повинні вивчити та дати оцінку правоохоронні органи. Зі свого боку можу обіцяти абсолютне сприяння неупередженому та фаховому розслідуванню фактів, якщо такі підтвердяться», – додав він.

Як раніше повідомляв Львівський портал, позафракційний народний депутат Володимир Парасюк вдарив на засіданні антикорупційного комітету представника СБУ Василя Пісного.(ВІДЕО)

Ілюстрація: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *