ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії зазвучать хіти «Бітлз»

|

У четвер, 26 листопада, о 19.00 в Концертному залі ім. С. Людкевича Львівської обласної філармонії відбудеться концерт відомого українського джазового музиканта, лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів Юрія Боня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі філармонії.

filarmonia

В основі програми – авторська сюїта митця “Бітлз – кохання назавжди!”, до якої ввійшли геніальні композиції славетних Джона Леннона і Пола Маккартні. Окрім цього, в програмі присутні світові джазові стандарти, імпровізації на теми творів львівських композиторів – незабутнього Богдана Янівського, геніального Мирослава Скорика, неповторного Віктора Камінського, а також популярні українські народні мелодії.

У концерті групи “Бонь-Джаз-Тріо”, до складу якої входять високопрофесійні музиканти Петро Проців (бас-гітара) та Андрій Надольський (ударні інструменти), бере участь один із найкращих колективів України, реноме та імідж якого підтверджені блискучими виступами на сценах міст Центральної та Західної Європи – академічний камерний оркестр “Віртуози Львова” під орудою народного артиста України Сергія Бурка.

Тож організатори вечора запрошують львів’ян і гостей міста поринути в неповторний світ джазу, який вам відкриє Юрій Бонь. Творами у його виконанні заслуховуються вже понад 40 років  не тільки в Україні, але й у країнах Прибалтики, Польщі, Німеччині, Австрії, Чехії, Голландії, Франції.

Довідка

Юрій Бонь – випускник Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка, багаторічний викладач цього унікального мистецького і наукового центру, професор Люблінського університету ім. М. Склодовської-Кюрі, який створив авторську фортепіанну школу, соліст-віртуоз Львівської філармонії 80-их років. У 1951-ому на концерті юних талантів у Львівській консерваторії ім. М. Лисенка професор Соломія Крушельницька звернула увагу на білявого хлопчика Юрка Боня, який виконував сонату Шопена. Легендарна співачка підійшла до нього, підняла його праву руку догори, поцілувала і промовила: “У тебе попереду великий мистецький шлях, ти будеш дуже відомим піаністом тільки працюй, працюй і працюй!”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *