ОСТАННІ НОВИНИ

Суддю, який причетний до «дерибану» комунального майна Львова, покарали умовно

|

Судді Дрогобицького міськрайонного суду, який допоміг «розберибанити»12 приміщень, загальною площею майже 2,5 тисячі кв.м, що належали територіальній громаді Львова, дали умовний термін. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

44

За даними відомства, цей служитель Феміди, упродовж 2011 – 2012 років своїми рішеннями у цивільних справах фактично розпорядився нерухомим майном, що розташовано на території Львова, чим створив передумови до його вибуття з комунальної власності.

«Установлено п’ять випадків ухвалення суддею завідомо неправосудних рішень про закриття провадження у справах у зв’язку з визнанням мирових угод, на підставі яких за фізичними особами, що виступали фіктивними сторонами, визнано право власності на 12 приміщень, загальною площею 2 тис. 452,4 кв.м. та загальною вартістю 3,5 млн. грн., розташованих на території міста Львова та належних територіальній громаді міста», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Варто додати, що вирок стосовно судді Дрогобицького міськрайонного суду, обвинуваченого у постановленні неправосудних рішень та службовому підробленні, ухвалено Апеляційним судом Івано-Франківської області, 16 листопада цього року.

«Суддю визнано винним у вчиненні інкримінованих злочинів та визначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права займати посаду судді на три роки із встановленням іспитового терміну на рік», – йдеться у вироку апеляційного суду.

Тобто, суддю ув’язнять лише тоді, коли він впродовж року вчинить повторне правопорушення.

Через невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого, прокуратурою Львівської області готується внесення касаційної скарги на вказане судове рішення.

Ілюстрація: p-control.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *