ОСТАННІ НОВИНИ

Рада підтримала роздержавлення друкованих ЗМІ (Інфографіка)

|

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За відповідне рішення проголосувало 260 народних депутатів. Про це йдеться на сайті ВРУ, передає кореспондент Львівського порталу.

36

Законом встановлюється, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший – протягом одного року з дня набрання чинності законопроектом у разі його прийняття, та другий – протягом наступних двох років.

На першому етапі здійснюватиметься реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій за поданням центрального органу виконавчої влади, організовується підвищення кваліфікації працівників таких редакцій, а також складається Зведений список об’єктів реформування.

інфографіка

До переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, які підлягають реформуванню на першому етапі включаються друковані ЗМІ та редакції, що звернулися з відповідними клопотаннями до зазначеного органу.

На другому етапі здійснюється реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, які не реформовані на першому етапі.

Планується також встановити, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюватиметься такими способами:

1) роздержавлення у разі відсутності державного (комунального) майна у майні редакції;

2) роздержавлення з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення та тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації;

3) роздержавлення з приватизацією майна редакції, що перебуває у державній чи комунальній власності. Якщо трудовий колектив редакції не подає протягом установленого цим Законом строку пропозиції щодо своєї участі у реформуванні друкованого засобу масової інформації;

4) перетворення друкованих засобів масової інформації, заснованих центральними органами виконавчої влади, в офіційні друковані видання.

Документ містить також норму, відповідно до якої реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження з метою забезпечення їх функціонування може бути надана державна підтримка за рахунок коштів Державного бюджету України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *