ОСТАННІ НОВИНИ

За добу загинуло двоє воїнів АТО, ще двох поранили

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – було поранено. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

mlhxxf 1

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, противник здійснив прицільний обстріл передових українських позицій у Станиці Луганській. З протилежного боку Сіверського Донця бойовики вели вогонь з БМП.

За його словами, також ворог застосував 82-мм міномети північніше Бахмутської траси.

«Вчора було зафіксовано ворожу активність на Світлодарській дузі. Поблизу сел. Луганське противник провів короткотривалий мінометний обстріл та застосував стрілецьку зброю», – додав Лисенко.

Водночас тривають активні бойові дії на північних та південно-західних околицях Горлівки. «Бойовики здебільшого застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Також на цій ділянці фронту відбулося 3 мінометних обстріли наших позицій», – пояснив речник  адміністрації Президента України з питань АТО.

Також він наголосив на тому, що епіцентром бойових дій, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька.

«Найбільшу кількість епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксовано в Опитному, Пісках та Мар’їнці. Важке озброєння на цих рубежах оборони сил АТО не застосовувалося. Противник займає позиції на території промислових підприємств (зокрема, Донецького казенного заводу хімічних виробів), Путилівському лісі, території зруйнованого аеропорту та житлових кварталах, намагаючись якомога ближче підібратися до передових українських позицій. Втім, незважаючи на обстріли, лінія фронту залишається стабільною», – зазначив Лисенко.

За його словами, найскладнішою залишається обстановка у Широкиному, де вчора відбулося 3 мінометних обстріли. Також провокації окупантів відбулися північніше – поблизу Грантіного та Петрівського у Волноваському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *