ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян просять допомогти перезимувати безхатченкам

|

У Львові вже декілька років функціонує Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, де надають соціальні послуги людям, які опинились на вулиці. Тут вони можуть переночувати, пройти первинний медичний огляд, скористатись санітарно-гігієнічними послугами, поїсти та змінити одяг. усіх, хто має бажання та змогу допомогти одягом чи продуктами харчування, просять допомогти Центру. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

bomz1

«Всього у нас — 46 спальних місць. Взимку часом буває, що усе переповнено», – пояснює в. о. директора Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян Олександр Бородін.

За його словами, зараз безхатьки найбільше потребують зимового одягу: тепле взуття (42-го і 43-го розміру), куртки, нижня білизна та шкарпетки. Деякий одяг до Центру приносять львів’яни та волонтерські організації.

Також на сьогоднішній день є велика потреба у матрацах на ліжка. Нещодавно, завдяки благодійникам, Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб отримав 3 двохярусні ліжка, проте матраців для них не вистачає.

У Центрі закликають небайдужих львів’ян та підприємців, якщо є можливість, допомогти з продуктами харчування для бездомних. Адже Центр не має змоги забезпечувати безхатьків повноцінним харчуванням.

З питань співпраці прохання звертатись у Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян: тел.: 233 14 79 або 233 10 49, адреса: вул. Кирилівська, 3А.

Довідка

Центр обліку та нічного перебування бездомних є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради. Відповідно до своїх завдань, Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги тощо.

З січня 2009 року в Центрі розпочало роботу відділення нічного перебування для бездомних. Приміщення відділу адаптовано під цикл отримання бездомним послуг реєстрації, первинного медичного обліку, санітарно-гігієнічних послуг та послуг ночівлі.

Фото: corruptua.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *