ОСТАННІ НОВИНИ

Театр для дітей та юнацтва запрошує львів’ян вшанувати жертв Голодомору

|

У суботу, 28 листопада, Перший академічний український театр для дітей та юнацтва запрошує спільно вшанувати світлу пам’ять жертв Голодомору. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

big_holod_kwEUQ

Львів’ян запрошують прислухатися до биття ненароджених сердець в одному з арт-проектів, проштудіювати «наглядноє пособіє для куркульських пособніков» на сцені та запалити свою свічку пам’яті у подвір’ї театру.

Вечір скорботи розпочнеться о 17.00 з відкриття проекту-інсталяції “Не вродило?!” відомої львівської художниці Ольги Кравченко.

«Двозначність назви «Не вродило?!» розкриває суть тих страшних подій, які винищили український народ голодом в центральній та східній частинах України. Саме на тій території найкращі чорноземи, які віками обробляв невтомний український народ. Проте зібраний врожай того року кудись зник, а в документах ж записано, що «не вродило». Як? Куди усе поділось? Вимерлі від голоду території було заселено переселенцями – людьми без традицій та коріння. Плоди тієї далекоглядної, жорстокої та цинічної політики пожинаємо і сьогодні…», – коментує художниця.

О 18.00 відбудеться показ вистави «Зерносховище» за п’єсою сучасного драматурга Наталії Ворожбит. За сюжетом, події вистави розгортаються на тлі найбільшої трагедії української історії XX століття і є одним зі способів пам’ятати «про них, там і тоді». Водночас важливим залишається розуміння того, що це історія «про нас, тут і сьогодні».

А на завершення, глядачі матимуть змогу оглянути невеличку виставку «П’ять історій з родинного архіву», в якій ми зібрали спогади рідних наших відвідувачів про чи не найстрашніші дні в історії України ХХ століття. Це п’ять різних і водночас таких однаково трагічних особистих історій та фото людей, які пережили Голодомор.

Фото: socportal.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *