ОСТАННІ НОВИНИ

Світ має об'єднатися в боротьбі з тероризмом, - Порошенко

|

Петро Порошенко під час офіційного візиту до Італії зустрівся з представниками італійських політологічних кіл, де закликав спільними зусиллями боротись з тероризмом. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

порошенко в кну1

Глава Української держави під час виступу зазначив, що шокуючий терористичний акт у Франції 13 листопада не лише призвів до невинних жертв, але і зруйнував мирне життя та створив небезпеку повторення трагедії в будь-якому місці.

Президент висловив переконання, що весь світ має продемонструвати – що він не боїться, і спільними зусиллями боротиметься проти тероризму.

«Вражений, як французи писали: «Ми не боїмося» і співали «Марсельєзу». Це шлях, яким має йти Франція, Європа. Ми разом в одній антитерористичний коаліції», – наголосив Глава держави.

Глава держави підкреслив, що й українські громадяни борються з терористами і протистоять агресору – Росії.

«Українці платять величезну ціну за цю агресію та терористичні атаки», – сказав Президент, нагадавши, що тисячі цивільних та військових громадян України загинуло через війну.

На уточнююче питання, чи позначиться на Україні залучення Росії до боротьби з тероризмом у Сирії, Глава держави висловив переконання, що поки немає ніякого залучення РФ, оскільки Росія підтримує режим Асада в протистоянні з опозицією. І можливий ефект лише якщо Росія змінить тактику і основні зусилля направить на боротьбу з ІДІЛ.

«Ми зараз маємо чіткий сигнал багатьох лідерів зустрічі «Великої двадцятки» в Анталії – координація дій в Сирії зовсім не означає пом’якшення позиції по Мінських угодах. Росія повинна виконати Мінськ повністю. Інакше – санкції буть продовжені, або будуть застосовані нові санкції, якщо ситуація погіршиться», – підкреслив Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *