ОСТАННІ НОВИНИ

На відновлення Сватового держава дала більше 50 мільйонів

|

Уряд виділив 52 млн. 650 тис. грн. на відновлення Сватового (Луганська область). Відповідне рішення про виділення коштів  з резервного фонду державного бюджету для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було ухвалене на засіданні Кабміну у середу.  Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Мінрегіону України.

12189881_1671903619735076_527491913618428432_n_500x317

“Ці кошти на 100% покриють всі необхідні відновлювальні роботи в Сватовому”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Урядовець також підкреслив, що Мінрегіон залишає за собою контроль за ходом виконання всіх відновлювальних робіт в місті.

«Мінрегіоном було створено експертну групу з представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної архітектурно-будівельної інспекції та інших представників центральних органів виконавчої влади.  Ці фахівці провели повне обстеження в місті, склали дефектні акти та визначили стан пошкоджень будівель, склали кошторис нанесених збитків в результаті вибухів та пожежі на військових складах. Також з цих коштів 307, 5 тис. грн. буде спрямовано на виплату одноразової грошової допомоги постраждалим громадянам  і сім’ї загиблої особи», – зауважив  урядовець.

За словами Геннадія Зубка, були обстежені та виявлені пошкодження різного характеру у 59 багатоповерхівках, 581 індивідуальному будинку, 21 об’єкті соціальної сфери. «На підставі проведеної оцінки Мінрегіоном було визначено кошторисну вартість відновлювальних робіт в місті. Роботи з відновдення вже почалися.  У місті працюють будівельні бригади», – зазначив урядовець.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у Сватовому сталася пожежа на військових складах.

Фото: uainfo.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *