ОСТАННІ НОВИНИ

«Опозиційний блок» готує реванш на Львівщині

Олена Тищенко, Львівський портал

|

На майбутніх виборах до парламенту партія «Опозиційний блок» розраховує на значну підтримку жителів Львівщини. Цьому сприяє «криза» коаліції у парламенті, яка не може назбирати 226 голосів за прийняття законів. Про це в коментарі Львівському порталу розповів нардеп від «Опозиційного блоку» Ігор Шурма.

55

За словами І. Шурми, сьогодні у парламенті діють фракції виборчих проектів, які принципові рішення приймають зверху.

«Переможці минулих перегонів БПП та «Народний фронт» Яценюка, якщо не буде проведено ребрединг їхнього середовища, ніколи у житті не наберуть такої кількості голосів у парламенті, як мають сьогодні. Якість законотворчого процесу надзвичайно низька, про це свідчить 99% законопроектів, що приймаються за скороченою процедурою. Законодавство приймається поспіхом без розгляду поправок, а за два-три місяці у ці ж законопроекти починають їх вносити, що часто нівелює попереднє рішення. Після майбутніх виборів ці дві політичні сили вже не матимуть такої підтримки у населення. І законодавство не прийматимуть галопом на вимогу Адміністрації президента чи Кабінету міністрів», – сказав він.

Водночас Ігор Шурма заявляє, що провладна коаліція давно розвалена.

«Від розбіжності позицій та фактичного розколу коаліції у парламенті можна очікувати дострокових парламентських виборів, хоча я особисто не вірю, що таке відбудеться. Провладні партії можуть зберегти домовленості, аби отримати номінальну коаліцію у 226 голосів і не виключаю, що до голосувань у Раді долучатимуться різні політичні середовища, зокрема й «Опозиційний блок», адже існує цілий ряд законопроектів, який надзвичайно важливий для всієї України. Ми готові на такі кроки в інтересах держави», – переконує нардеп.

На уточнююче запитання кореспондента Львівського порталу, хто розвиватиме «Опозиційний блок» на Львівщині, Ігор Шурма відповів: «Я не займатимуся розвитком партії «Опозиційного блоку у Львові. Розвиватимуть партію абсолютно інші люди, і якщо їм буде потрібна моя допомога, я готовий її надати».

Окрім цього І. Шурма повідомив, що його партія розраховує на значну підтримку жителів Львівщини на майбутніх виборах.

56На уточнююче питання журналіста Львівського порталу, хто таки поведе «Опозиційний блок на Львівщині, Ігор Шурма зазначив: «Це питання вирішиться на партійному з’їзді. Я знаю дуже багато молодих людей, які на цих місцевих виборах рвалися від політичного середовища в «Опозиційний блок». Хто саме займатиметься розвитком політичного середовища на Львівщині наразі сказати важко».

Водночас у «Опозиційному блоці» пам’ятають, як «палко» їх зустрічають у Львові.

«Від радикальних дій ніхто не застрахований. Це що відбулося у Львові зі мною – дикість. Мені це було неприємно. Погано, що сьогодні у Львові є нетерпимість до інших політичних поглядів. Але не може бути ідеологічних гасел Львів – для львів’ян чи Київ для киян. Це несе величезну загрозу територіальній цілісності для України. З такими підходами європейці нас не впустять до себе, в найближчому часі. І не потрібно розколювати України такими діями», – заявив Ігор Шурма.

Цікаво, що чіткої відповіді на питання, хто фінансуватиме «Опозиційний блок» на Львівщині, і чи це часом не колишній головний митник області та нардеп від «Опозиційного блоку» Тарас Козак, нардеп не надав.

«Опозиційний блок» на Львівщині фінансуватиметься так само, як фінансуватиметься «Самопоміч», БПП «Солідарність» та «Народний фронт». У них, що є інший ресурс чи інші умови? Перед тим, як думати про фінасування «Опозиційного блоку» потрібно отримати відповідь, як Синютка організує фінансування Блоку Петра Порошенка, як Садовий організує фінансування «Самопомочі», як фінансуватиметься «Радикальна партія». Вони ж декламують зразок демократії, а ви на «Опозиційний блок» дивитеся. Спершу слід розглянути, як фінансуватиметься правляча коаліція – з яких джерел, з яких ресурсів. Вже тоді можна ставити риторичне запитання, як на відміну від провладної коаліції фінансуватиме свої проекти «Опозиційна партія», і наскільки це фінансування відрізнятиметься», – прокоментував І. Шурма.

Як відомо, учора лідер «Опозіційного блоку» Юрій Бойко заявив, що «Опоблок» починає готуватися до позачергових виборів у Верховну раду України.

Сама партія «Опозиційний блок» утворилася шляхом об’єднання шістьох політичних партій. Зокрема, з представників та лідерів колишньої Партії регіонів та її сателітів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *