ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховали майже сотню вояків Першої світової війни

|

Учора, 15 листопада, у селі Буховичі Мостиського району відбулося перепоховання останків воїнів австро-угорської та російської армій, які були віднайдені пошуковцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» в околичному лісі села Конів Старосамбірського району. Про це Львівському порталу повідомили ініціатори.

б

За артефактами, які знайдено під час ексгумації – а це срібні хрестики православної конфесії, медаль за участь у Японській війні 1904-1905 років, ґудзики тощо – більшість останків належать воякам російської армії. Хоча у спільній невідомій могилі були й останки австрійських вояків. На це вказували залишки уніформи, зокрема ґудзики.

Як стверджують науковці КП ЛОР «Доля», найвірогідніше воїни полягли у Галицькій битві за Перемишль у 1914 році. Усі віднайдені артефакти пошуковці передали на зберігання в Музей визвольної боротьби України, що у Львові на вул. Лисенка, 23а.

Віднайдені останки вояків перепоховано на відновленому працівниками КП ЛОР «Доля» кладовищі у Буховичах. Чин перепоховання відслужили місцеві священики УПЦ КП в присутності сільського голови та велелюдної громади села.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *