ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера засяє фіолетовим кольором до Дня передчасно народжених дітей

|

Завтра, 17 листопада Україна долучиться до відзначання Всесвітнього дня передчасно народженої дитини. Львів приєднається до події, підсвітивши фіолетовим фасад Оперного театру. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

46

За даними відомства, підсвічування відомих будівель фіолетовим – це акція, яка відбувається у багатьох містах по всьому світу спеціально до Всесвітнього дня передчасно народженої дитини. Зокрема, проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі.

Міжнародний день передчасно народжених дітей відзначається у світі вп’яте, Ця подія просто здійснила прорив: адже передчасні пологи – це не поодинокі випадки. Щорічно близько 15 мільйонів дітей народжуються передчасно. Це в середньому кожна 10-та дитина.

Недоношеність – одна з основних причин дитячої смертності у світі.

Щорічно в нашій країні народжується близько 500 тисяч немовлят, 24 тисячі з них з’являються на світ раніше визначеного терміну. Саме тому Благодійний фонд «Свічадо», ТМ «Раненько», Українська Біржа Благодійності та Асоціація Неонатологів України об’єдналися і створили проект «Нетерплячки», мета якого – інформування суспільства про проблеми передчасно народжених дітей та фандрайзинг на потреби недоношених малюків через платформу Української біржі благодійності.

Проект з підсвічуванням будівель буде реалізовано за технічної підтримки компаній IdealSecrets (Київ) та Patriot (Львів).

Також саме цього дня у Києві вперше фіолетовим кольором підсвітять історичну пам’ятку Софію Київську, яка входить до списку ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *