ОСТАННІ НОВИНИ

15 листопада – День пам’яті жертв ДТП

|

Правоохоронці України звертаються до всіх водіїв, 15 листопада, в День пам’яті жертв ДТП, в знак солідарності та підтримки включити ближнє світло фар на транспортних засобах, тим самим ушанувавши пам’ять загиблих у ДТП. Про це Львівському порталу повідомили у відділі управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області.

День пам’яті жертв ДТП

Також напередодні та у неділю, в нашій країні пройдуть поминальні молебні за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах.

Щорічно в Україні,  як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Вшановувати пам’ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace», який відзначає цей день з 1993 року.

У 1998 році День пам’яті вийшов за межі Європи і з’явився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.

Таке рішення було зумовлене занепокоєнням міжнародних співтовариств щорічним зростанням у світі кількості дорожньо-транспортних пригод. Адже, щороку в світі в ДТП гинуть більш ніж 1 млн 200 тис. людей  та біля 50 мільйонів отримують травми.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я попереджають: якщо не вжити  термінових заходів, то до 2020 року аварії на дорогах стануть однією з головних причин смертності в світі.

Головною метою акції є привернення  уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

Проведення цієї акції сприяє створенню комплексної суспільної підтримки зміни свідомості учасників дорожнього руху в частині підвищення взаємоповаги, водійської культури, розуміння необхідності безумовного дотримання  правил безпеки на дорозі.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *