ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рихтують три старі будинки

|

У Львові реставрують фасади будинків на вул. Краківській, 34 та вул. Крушельницької, 23, а також балкони та скульптурну групу на вул. Листопадового Чину, 12. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

37

Реставраційні роботи фасадів будинків виконуються на замовлення управління охорони історичного середовища.

За даними відомства, будинок на вул. Краківській, 34 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Побудований всередині 19 століття за проектом архітектора К. Сеначека. Автором скульптурного декору був А. Шімзер.

Пам’ятка архітектури місцевого значення на вул. Крушельницької,23 побудована у1884 році за проектом міського будівничого Я. Кроха. Алегоричні фігури Скульптура і Музика авторства Л. Марконі.

З 1903 по 1939 рр. власником будинку була Соломія Крушельницька. На даний час у будинку функціонує музично-меморіальний музей ім. С. Крушельницької.

Реставраційні роботи балконів та скульптурної групи на вул. Листопадового Чину, 12 проводять через руйнування скульптур атлантів. Окремі елементи були втрачені, зокрема, у першого атланта були повністю відсутні руки та голова.

Будинок на вул. Листопадового Чину, 12 збудований у 1874 році за проектом Войцеха Гаара, перебудований у 1896 році.

Реставраційні роботи виконує скульптор Андрій Федоришин.

Фото: Марія Калька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *