ОСТАННІ НОВИНИ

Нонсенс: у Львові немає історичного ареалу

|

Прокуратурою заявлено позов про визнання неправомірною бездіяльності Львівської міської ради щодо винесення меж історичного ареалу Львова та закріплення їх на місцевості. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

історичний ареал

Як з’ясовано прокуратурою міста Львова, органами місцевого самоврядування міста Львова досі не проведено інвентаризацію земельних ділянок історичного ареалу, рішення про віднесення цих територій до земель історико-культурного призначення не прийнято.

Також не встановлено і не закріплено на місцевості межі історичного ареалу.

Вказані порушення призводять до незаконного використання земельних ділянок у центральній частині міста та руйнування архітектурних пам’яток.

У зв’язку з цим, прокуратурою міста Львова до Львівського окружного адміністративного суду подано позов до Львівської міської ради, її виконавчого комітету та міського голови про визнання неправомірною їх бездіяльності у зазначеній сфері.

Прокуратурою вимагається зобов’язати вказані органи забезпечити проведення робіт з винесення меж історичного ареалу Львова та закріплення їх в натурі (на місцевості), а також віднесення земель в його межах до історико-культурного призначення.

Нагадаємо, що Галицький районний суд скасував рішення виконкому № 1311 від 09.12.2005 «Про затвердження меж історичного ареалу та зони регулювання забудови міста Львова».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *