Філармонія кличе на концерт «золотого дуету Галичини»

|

Львівська обласна філармонія запрошує на концерт «золотого дуету Галичини» Етелли Чуприк і Юлія Вимера. Мелодійно і віртуозно, натхненно і вишукано – саме такий музичний коктейль готують для львівських меломанів відомі музиканти Етелла Чуприк (фортепіано, Україна) і Юлій Вімер (скрипка, Австрія) у своїй новій програмі «Камерний дует». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

24

Піаністка Етелла Чуприк і скрипаль Юлій Вімер неодноразово зустрічалися на одній сцені, зокрема, у Львові мали не одну спільну концертну програму. Відтак їхній музичний тандем уже встиг здобути славу «золотого дуету Галичини».

Цієї осені знані в Україні і далеко за її межами музиканти підготували для вибагливої львівської публіки нову концертну програму «Камерний дует», основою якої є досконале виконання творів німецьких композиторів-класиків – Людвіга ван Бетховена (Соната №9) та Йоганнеса Брамса (Соната №1).

Етелла Чуприк – заслужена артистка України, лауреат багатьох престижних міжнародних конкурсів, доцент Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Її блискуча виконавська майстерність підкорила і продовжує підкорювати сцени в Україні та у країнах Європи. Завдяки репертуару, який вимагає великої майстерності і досконалої технічної підготовки, львівську піаністку Етеллу Чуприк називають «богинею фортепіано». Утім, музикантка відома не лише своєю віртуозною грою, а й непересічним умінням імпровізувати.

Юлій Вимер – володар Гран-прі Фестивалю «Австрія», лауреат численних музичних фестивалів – як скрипаль, альтист, композитор та імпровізатор. Має титул Graf Saint-Germain, якого удостоївся за активну благодійну діяльність, зокрема за організацію цілої низки концертів, скерованих на допомогу тим, хто потребує, – як в Україні, так і в країнах Європи.

Як відомо, Юлій Вимер народився в Україні, зараз живе в Австрії. Концерти у Львові стали для музиканта уже доброю традицією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *