ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з’явиться місто з назвою Чорноморськ

|

Учасники громадських слухань, які відбулися 12 листопада в Іллічівську Одеської області, рекомендували міськраді звернутися до Верховної Ради з клопотанням про перейменування міста в Чорноморськ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі  міськради Іллічівська.

голосування

За цюпропозицію проголосували 348 учасників з 385. Варіант “Ильячевск” підтримали всього 26 чоловік.

Виходячи з результатів голосування, учасники слухань прийняли резолюцію, згідно з якою було вирішено винести пропозицію перейменувати місто Іллічівськ на місто Чорноморськ і рекомендувати Іллічівський міській раді Одеської області звернутися до Верховної Ради України з ініціативою про перейменування міста Іллічівська на місто Чорноморськ.

Також були пропозиції перейменувати Іллічівськ на Пальміру, Порто-Франко, Приморськ, Святослав, Примор’я, Геліос, Миропіль, Портополій, Саус Парк, Добромир, Скіфів, Портомаре, Миринськ, Берморія, Іллис, Солнцеморськ, Бугаз, Буговоморськ.

Згідно з прийнятим Верховною радою України у квітні і підписаному Президентом України в травні 2015 р. закону “Про заборону пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів”, протягом 9 місяців місто повинно бути перейменоване.

Фото: dt.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *