ОСТАННІ НОВИНИ

Щоб відродити українську мову, треба агресивно її відстоювати, – Пономарів

|

Учора, 10 листопада, в актовій залі головного корпусу НУ «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч із заслуженим журналістом, перекладачем, академіком, професором Київського національного університету ім. Т.Шевченка Олександром Пономаревим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

1445004952-1362 (1)

«Основне наше завдання – це говорити українською мовою. Коли говорять, що є дві України – російськомовна і українськомовна, то це абсолютна брехня. Уся Україна українськомовна, тільки в окремих регіонах її менше «прикручували», в інших – більше, і тому значна частина нашої території зросійщена. Нам потрібно українську мову активізувати та піднести її простіше», – повідомив Олександр Пономарів.

Мовознавець переконаний, що відбувся переворот після Революції гідности, коли на Майдані говорили різними мовами, але із трибуни лунала тільки українська.

«Але, на жаль, прийшли до влади люди, яким, м’яко кажучи, байдуже до української мови. Я уже не кажу про нові призначення, які робить Президент…», – зазначив він.

Олександр Пономарів вважає, що «російськомовні патріоти» та «багатоетнічність України» – це міт: «Україна – це мононаціональна країна і має всі підстави відродити українську мову на всій своїй території».

Він навів іще один приклад того, що ганьбить державу – це екскурсії, які ведуть в Україні винятково російською.

«Для того, щоб нам відродити українську мову, потрібно агресивно її відстоювати», – наголосив Олександр Пономарів.

Фото: ukrinform.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *