ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко прокоментував загострення конфлікту на Сході

|

Петро Порошенко повідомив, що попри перемир’я, ситуація на Сході України нині має стійку тенденцію до загострення. Про це Глава держави заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, пише на сайті Президента.

президент

«Вчора і сьогодні вночі з’явилося бойове зіткнення, де частини і підрозділи Збройних Сил України продемонстрували добрий бойовий вишкіл, миттєве і ефективне реагування на атаки диверсійно-розвідувальних груп, на атаки груп бойовиків», – сказав він.

«Ці спроби зірвати Мінські домовленості – не просто провокуючи українських військових диверсійними діями, не просто обстрілами наших територій зі зброї, яка мала давно бути відведена, не просто не допуском Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ як в місця спостереження, так і в місця відведення бойової техніки, не допуск до не контрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону, свідчить про те, що ризики і загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України залишаються надзвичайно високими», – додав Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що військовослужбовці, які несуть службу на Сході, мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їх життю.

«Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли створюється небезпека їх життю, в умовах, коли вони є об’єктом нападу, в умовах крайньої необхідності відкривати вогонь на ураження. Ми не допустимо, щоб ворог зміг застати нас зненацька», – констатував Глава держави.

Водночас Петро Порошенко наголосив, що це є лише оборонними діями, і не зважаючи на провокації проросійських бойовиків, які до них спонукають, Україна неухильно виконує домовленості задля встановлення миру.

Глава держави також зазначив, що Україна проводить консультації з країнами Європейського Союзу і трансатлантичними партнерами щодо продовження санкцій проти країни-агресора.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *