ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні парковку у Львові можна оплатити кредиткою

|

У Львові встановили перші в Україні паркомати, розрахуватись в яких можна банківською карткою. Паркомат розміщений на площі Міцкевича біля Укрсоцбанку (ближче до повороту на вул. Братів Рогатинців) і поки що працює в тестовому режимі, інформує кореспондент Львівського порталу.

3

Як розповів журналістам директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, для Львова в минулому і цьому році було закуплено 17 паркоматів такого зразка, але в більшості з них не було встановлено пристроїв безготівкового платежу. Цю проблему «Львівавтодор» взявся вирішувати разом з представництвом MasterCard Europe в Україні.

«З допомогою MasterCard у закуплених паркоматах ми встановили безконтактні і безготівкові засоби платежу. Людина, яка залишає своє авто на парковці, на сенсорному екранні вибирає спосіб, яким вона буде розраховуватись: готівкою або кредиткою. У центральній частині міста година паркування коштує чотири гривні за годину, у другій зоні дві гривні», – розповів О. Береза.

2

Щоб львівські водії не хитрували і сплачували правдиву ціну за паркування, їх перевірятимуть спеціальні контролери. Нечемних водіїв штрафуватимуть. Розмір штрафу залежатиме від порушення і коливатиметься від 120 до 240 гривень.

Сьогодні у Львові оновленими паркоматами облаштовані три паркувальні майданчики: на вулиці Валовій, на площі Міцкевича та на проспекті Шевченка. Найближчим часом паркоматами у Львові планують облаштувати ще шість паркувальних зон.

1

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *