ОСТАННІ НОВИНИ

У Єгипті може бути небезпечно

|

Безпекова ситуація у Арабській Республіці Єгипет залишається нестабільною. Попри посилені заходів безпеки у місцях відпочинку іноземних туристів та контролю в аеропортах, громадянам України все ж варто бути на «чемоданах». Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

36

«У контексті моніторингу розвитку безпекової ситуації у Арабській Республіці Єгипет повідомляємо, що ситуація у цій країні залишається нестабільною. У зв’язку з катастрофою російського літака на Синайському півострові єгипетські компетентні органи вживають посилені заходи безпеки у місцях відпочинку іноземних туристів, контролю в аеропортах та огляду пасажирів і їх багажу», – йдеться у повідомленні.

МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож до Єгипту, зважити на невизначеність безпекової ситуації у цій країні до завершення розслідування причин катастрофи російського літака та стабілізації ситуації.

Тим громадянам, які перебувають на території Єгипту, наполегливо рекомендуємо виявляти підвищену увагу і обережність, не залишати без нагальної потреби місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представника туроператора.

У разі різкого загострення ситуації, необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

За умови потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це на «гарячу лінію» Посольства України в Єгипті (+201000039648), або МЗС України (+38 044 238 16 57).

Як відомо зі Львова, мало не щодня, відправляються авіарейси до Єгипту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *