ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські «Ніки» здобули нагороди «Срібного Сокола» в Кракові

|

Цими вихідними в Кракові відбувся 15-й міжнародний турнір на кубок Срібного Сокола. Змагання були присвячені 130-літтю заснування Польського гімнастичного товариства «Сокіл» і відбувались в новій залі «Арени Краків». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі спортивного клубу «Ніка».

Pohranychna

Позмагатись за кубок «Срібного Сокола» приїхало понад 160 гімнасток із 30 гімнастичних клубів Польщі, Німеччини, Норвегії, Словаччини, Угорщини, України та Чехії.

Львівський спортивний клуб «Ніка» представляло п’ять гімнасток: Яна Буска (2008 р.н), Настя Василишин (2007), Софія Заплетнюк (2006), Мартіна Чорна (2004),  Христина Погранична (2003). Успішно виступивши у вправі без предмета, Яна Буска зайняла 2 місце; Мартіна Чорна у вправах із м’ячем та обручем посіла третє місце; Христина Погранична у вправах з булавами та скакалкою зайняла 1 місце.

До слова, гімнастичне Товариство «Сокіл» в Королівстві Галичини і Володимирії Австро-Угорської імперії було засноване у столичному Львові у 1866. Зробили це львів’яни за прикладом чеських «соколів». У Кракові «Сокіл» був заснований у 1885 році. Сьогодні в колишньому приміщенні гімнастичного товариства «Сокіл» на вул. Дудаєва знаходиться кафедра гімнастики Львівського університету фізичної культури, де, власне, і тренуються гімнастки СК «Ніка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *