ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінальну справу по «Арені Львів» поновили: винних у розкраданнях шукають

|

Прокуратура області вживає заходів для встановлення винних у розкраданні бюджетних коштів, виділених на проектування та будівництво стадіону «Арена Львів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

L'VIV, UKRAINE - JUNE 09: A general view during the UEFA EURO 2012 group B match between Germany and Portugal at Arena Lviv on June 9, 2012 in L'viv, Ukraine. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Прокуратурою Львівської області перевірено законність закриття слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, відомості про яке внесені прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 07.04.14.

Попередньо досудовим розслідуванням було встановлено, що з державного бюджету необґрунтовано перераховано одній з німецьких фірм 1 032 000 Євро за експертизу проектної документації щодо будівництва стадіону на вул. Стрийська – Кільцева дорога у Львові, замовником якої, згідно з договором, виступило Львівське комунальне підприємство «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові».

Вивченням у прокуратурі області матеріалів кримінального провадження з’ясовано, що досудове розслідування проведено неповно та не з’ясовані фактичні обставини, що мають істотне значення у провадженні. Зокрема, не повно досліджено та не дано оцінку відповідності умов укладеного договору в частині визначення об’єкту проведення експертизи, актам виконаних робіт та фактично виконаним роботам.

Першим заступником прокурора області незаконну постанову про закриття кримінального провадження скасовано та створено групу з досвідчених процесуальних керівників.

З метою забезпечення всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи у цьому провадженні, стан досудового розслідування заслухано на оперативній нараді в управлінні нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, за наслідками якої надано вказівки на проведення першочергових слідчих (процесуальних) дій.

Досудове розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Львівської області.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *