ОСТАННІ НОВИНИ

Українському флоту потрібні «очі»

|

Команда фрегату «Гетьман Сагайдачний» – флагмана Військово-морських сил України просить новий радар. Про це Львівському порталу повідомили волонтери благодійної організації «Міжнародного благодійного фонду «Повернись живим»».

10

Події у Криму «підірвали» наш флот, сильно збільшилось навантаження на фрегат «Гетьман Сагайдачний» – флагмана ВМС, що є єдиним кораблем такого класу в Україні.

Російські кораблі команда фрегату бачить дуже часто. Нерідко вони заходять в наші води, користуючись тим, що у нас мало своїх суден та недостатньо технічних засобів, щоб побачити ворогів вчасно.

«Команда фрегата виконує задачі на відмінно, незважаючи на недосконалість техніки. Але це дається непросто. Під час складних маневрів, наприклад, тих самих міжнародних навчань, іноді до десяти членів екіпажу має прораховувати необхідні дані вручну. Але у більш новітньої техніки є можливість отримувати та працювати з таким обсягом даних, що будь-яка кількість людей з цим не впорається. Відтак команді «Сагайдачного» потрібен радар НРЛС FURUNO FAR-2117/27. Ця модель має в два рази більшу дистанцію роботи, і дасть можливість «бачити» у два рази більше. Радар може автоматично супроводжувати та прораховувати параметри руху всіх цілей у радіусі роботи, а також має синхронізацію з супутниковою системою автоматичної ідентифікації цілей, яка дозволить швидко відрізнити цивільні кораблі від потенційної загрози», – йдеться у повідомленні.

9

За словами члена екіпажу, якщо «Сагайдачному допоможуть купити новий радар то це дась змогу покращити роботу відразу двох суден.

«Ми шукали можливість придбати новий радар, змогли знайти постачальника, що згодний продати його нам за ціною у 11 тисяч доларів (аналогічні моделі коштують близько 20 тисяч доларів). Але, звичайно, у Міноборони таких грошей нема». Тоді хлопці вирішили звернутися до волонтерів. «Гроші скрізь потрібні, але думка про те, що наш флагман ходить по риболовній навігації змушує вірити, що люди зрозуміють, що це справді важливо. Крім того, ми свою техніку передамо на «Балту», отже це допоможе одразу двом суднам», – резюмує член екіпажу Влад.

Детальніше на сайті Міжнародного благодійного фонду «Повернись живим» у Facebook, або на їхньому сайті – Savelife.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *