ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко хоче забрати в суддів привілеї

|

Президент під час зустрічі зі студентами КНУ ім.Т.Г.Шевченка наголосив на відповідальності суддів за неправові рішення та необхідності прийняття Парламентом рішення щодо скасування суддівського імунітету. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

порошенко в кну1

«В Парламенті уперто не хочуть голосувати за скасування депутатської недоторканності. Сьогодні вже, навіть в умовах, коли ця позиція скасування суддівської і депутатської недоторканності включена в якості критерія отримання безвізового режиму, це також не спонукало депутатів до активних дій. Сподіваюся, що в першу чергу, хоча б не з себе, хоча б із суддів цей нічим не виправданий привілей буде найближчим часом знято», – заявив Президент.

Глава держави повідомив, що Вищою радою юстиції, нарешті, прийнято рішення про звільнення суддів, які виносили незаконні рішення проти учасників Революції Гідності.

«До речі, по чотирьох суддях постанови виносилися буквально вчора», – зазначив Президент.

Глава держави повідомив  про те, що Вища рада юстиції підтвердила факти порушення присяги в діях суддів, що полягали у обмеженні прав затриманих активістів, виборі суддею занадто суворого запобіжного заходу без урахування характеристик затриманих осіб, ігнорування суддею вимог Кримінального процесуального кодексу, відповідно до яких він мав дати оцінку заявам затриманих про побиття тощо.

«Я можу про це казати, бо я особисто, безпосередньо, під час Революції Гідності брав участь у десятках подібних процесів. І, безумовно, мені було соромно – соромно за державу, і соромно за таких суддів. Я був впевнений в тому, що притягнення до відповідальності є невідворотнім», – сказав Глава держави.

Глава держави поінформував про процес очищення суддівського корпусу. За кілька місяців своєї роботи новий склад Вищої ради юстиції вніс до Верховної Ради України подання на звільнення 388 суддів.

Фото: www.president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *