ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники Львівщини хочуть нову транспортну мережу

|

Сьогодні, 6 листопада, відбулась зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з керівниками автотранспортних підприємств членами Львівського обласного відділення ВГО «ВААП». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОВ ВГО «ВААП».

автостанція

Ініціатором зустрічі виступив голова «ВААП» Іван Велійка, який в ході дискусії наголосив на необхідності:

1) Вирішення нагромаджених важких питань у галузі пасажирського транспорту в окремих районах Львівщини (зокрема у Яворівському, Сокальському, Дрогобицькому, Стрийському, Жидачівському, Миколаївському районах);

2) Початку розробки нової автобусної мережі Львівської області з врахуванням потреб новосформованих громад із впровадженням процесів децентралізації влади;

3) Систематизації роботи щодо впровадження систем супутникового контролю за роботою автомобільного пасажирського транспорту, а саме:
• При формуванні оголошень про проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування передбачати додатковою умовою для участі в конкурсі встановлення GPS-трекера лише для автобусних маршрутів міжміського сполучення та приміського сполучення населених пунктів з обласним центром.
• Встановлення GPS-трекерів у автобусах, які працюють на маршрутах районного сполучення відтермінувати до 01.01.2017 року.

Учасники зустрічі особливу увагу приділили ремонту дорожнього покриття в окремих районах Львівщини та звернулись до голови ЛОДА з проханням передбачити першочерговий ремонт дорожнього покриття на шляхах проходження автобусних маршрутів загального користування. Не обійшли боком й проблему пільгових перевезень, несвоєчасного і неповного відшкодування автопідприємствам за пільгові перевезення, що суттєво відображається на їхньому фінансовому стані.

Також зроблено акцент на якості послуг, своєчасному реагуванні на скарги пасажирів, культурі обслуговування. Голова ЛОДА звернув увагу керівників на ріст частоти випадків, коли водії автобусів ігнорують документи учасників АТО, створюючи конфлікти, і необхідності проведення постійної роз’яснювальної роботи серед працівників підприємств.

Голова ЛОДА запевнив, що підтримуватиме позицію Львівського обласного відділення ВГО «ВААП» щодо необхідності введення адресної грошової допомоги пільговикам, що суттєво знизить напругу між пасажирами і водіями, відтак і зменшить потік скарг, які зараз надходять в адміністрацію. Чергову зустріч з керівниками автотранспортних підприємств голова доручив організувати в кінці листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *