ОСТАННІ НОВИНИ

Науковці довели, що вітамін С здатний знищувати невразливі ракові клітини

|

Науковці змогли успішно уповільнити і припинити розвиток невиліковних форм раку прямої кишки за допомогою ін’єкцій вітаміну С. Про це повідомляє Еспресо.TV.

вітамін С

Експерименти на мишах показали, що аскорбінова кислота, вітамін С, здатна вбивати ракові клітини навіть з мутаціями, які роблять їх майже невразливими, і уповільнювати зростання ракових пухлин у цілому.

Цзі-йе Юнь з університету Джона Гопкінса в Балтіморі (США) і його колеги представили чергові докази на користь того, що вітамін С може знищувати навіть дуже стійкі до хіміотерапії пухлини, експериментуючи на групі мишей, схильних до розвитку найважчих форм раку прямої кишки.

Під час експериментів науковці вводили в живіт тваринам невелику кількість канцерогенів, чекали появи поліпів та інших типів злоякісних пухлин і намагалися знищити їх за допомогою великих доз вітаміну С. Ці дози були співвідносні кількості кислоти, яка міститься приблизно в 200 апельсинах.

Як показав цей експеримент, розміри пухлин помітно зменшилися у всіх гризунів, а у деяких мишей частина з них повністю зникла, що на практиці підтвердило те, що вітамін С здатний самостійно знищувати ракові клітини навіть з тим набором мутацій, які роблять їх майже невразливими для дії хіміотерапії та клітин імунної системи.

Ефект вітаміну С пов’язаний з тим, що завдяки аскорбіновій кислоті в рідині навколо пухлини утворюється велика кількість перекису водню, що здатний вбивати ракові клітини. Здорові клітини при цьому не ушкоджуються.

Фото: krasota.dp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *