ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські десантники провели тактичні навчання

|

Триває бойове злагодження львівських десантників на одному з військових полігонів. Сучасна війна вимагає постійної артилерійської підтримки аеромобільних підрозділів. Це робить арт-дивізіони десантних бригад одними з найважливіших для виконання бойових задач. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі 80 бригади ВДВ.

IMAG3918

Так днями гаубична самохідно-артилерійська батарея 80-ї бригади провела тактичні навчання, на яких відпрацьовувалось підтримання аеромобільних підрозділів. Цього разу артилеристи вдосконалювали навички ведення вогню. Як зазначив командир підрозділу, більше у складі батареї бійців з шостої хвилі мобілізації, але досвідчені десантники, що пройшли школу АТО, успішно передають безцінний досвід новачкам.

IMAG3898

IMAG3912

На сусідній ділянці мінометна батарея проводила заняття у складі розрахунків. Як сказав командир підрозділу, мінометники за кожне таке заняття отримують оцінки. І робиться все, як у старій школі, за 5-бальною системою. На цей раз темами занять стали «Мінометна батарея в наступі» та «Мінометна батарея під час рейду». Також командир  відмітив, що, може, зараз у його підлеглих не так багато драйву у діях, але все прийде згодом, тим більше, в зоні АТО, коли від умілої роботи артилерії залежить життя бойових побратимів, мінометники будуть діяти рішучіше та завзятіше. Адже найбільшою нагородою їхній роботі є похвала від підрозділу, якому допомагали.

IMAG3909

IMAG3936

Тож до професійного свята артилеристів, що наближається, винуватці торжества підходять у найкращій формі й ще раз підтверджують відомий вислів «Артилерія – богиня війни».

Фото: 80 бригади ВДВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *