ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть злочинну групу, яка викрала тринадцять елітних автівок

|

У Львові перед судом постануть зловмисники, які причетні до викрадення тринадцяти престижних авто. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

84_main

Як встановили правоохоронці, двоє зловмисників спеціалізувалисьна викраденні автомобілів преміум-класу. Після затриманнязлочинної групи на Львівщині не сталось жодного подібногоавтовикрадення.

В ніч з 17 на 18 червня працівники управління карного розшуку ГУМВСУкраїни у Львівській області затримали двох зловмисників, котрі у 2014-2015 роках систематично викрадали престижні іномарки у Львівській, Волинській,Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Зловмисники – 36-річний львів’янин та 28-річна мешканка Трускавця, у момент затримання якраз намагались заховати у гаражному боксі черговий викрадений автомобіль – Тойота Лендкрузер 200, що належав громадянину Польщі.

«Ми майже три місяці документували діяльність цієї злочинної групи. Вониспеціалізувались на викраденні автомобілів преміям-класу: Мерседес,Тойота, Лексус, Субару та інших. Для скоєння злочинів зловмисникивикористовували обладнання, у тому числі й електронне, вартістю майжемільйон гривень. За допомогою цього обладнання вони сканували та глушили радіосигнали, відкривали та заводили авто», – розповів в.о. начальника управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській областіпідполковник міліції Роман Рибіцький.

Під час досудового розслідування, проведеного у рамках кримінальнихпроваджень, відкритих за фактами викрадення автомобілів, правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили викрадені престижні автомобілі. Деякі з них були розукомплектовані – зловмисники продавали їхна запчастини. Встановлено, що на рахунку злочинної групи тринадцятьавтовикрадень, з яких 5 скоєні у Львівській області, по 3 – у Волинській таІвано-Франківській та 2 у Тернопільській.

«Суд обрав для зловмисників міру запобіжного заходу – тримання підвартою. Матеріали кримінального провадження ми передали на розглядсуду. До речі, з того часу як ми їх затримали, жодного подібногоавтовикрадення у Львівській області не сталось», – повідомив РоманРибіцький.

Невдовзі суд визначить міру покарання для кожного з учасників злочинної групи. Найсуворіше покарання, передбачене санкцією ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України – позбавлення волі на строквід семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото: ukr.segodnya.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *