ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині жінки не хочуть бути домогосподарками, - опитування

|

Лише 24% чоловіків на Львівщині готові порівну ділити домашні обов’язки з дружиною. Про це Львівському порталу повідомили  у прес-службі Фонду народонаселення ООН.

домогосподарка

Серед сімей Львівської області, у яких більшість хатньої роботи виконує жінка, лише 24% чоловіків готові порівну розділити домашні обов’язки та догляд за дітьми. Такими виявилися результати соціологічного опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Фонду народонаселення ООН в Україні у рамках проекту «Щастя у 4 руки». Усі результати представлені для тих домогосподарств, де жінка все ще виконує всі або більшість хатніх обов’язків.

Дослідження виявило значну диспропорцію у поглядах жінок та чоловіків на розподіл домашньої роботи та обов’язків по догляду за дітьми. Так, більше половини – 53,6% – жінок Львівської області, як і всього Західного регіону, бажають справедливості у розподілі хатньої роботи, тобто на запитання «Чи готові ви розділити порівну домашні обов’язки та догляд за дітьми?» кожна друга жінка відповіла позитивно. Цей показник є найвищим в Україні. Ще 27,7% жінок згодні віддати чоловікові невелику частину домашніх справ та розділити догляд за дітьми. Чоловіки ж, навпаки, у більшості – 48,4% – згодні взяти на себе лише трохи домашніх справ. І тільки 24% чоловіків не проти поділити домашні обов’язки та догляд за дітьми порівну.

За даними Державної служби статистики майже кожна друге українське подружжя розлучається. До цього призводить цілий комплекс причин і однією з них є нерівномірний розподіл домашніх обов’язків. Соціологи стверджують, що майже у 70 % сімей дружина є основним виконавцем хатньої роботи.

Фото: Соціальні мережі

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *