ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині міліціонер організував злочинну схему «вибивання» грошей

|

Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо працівника міліції, що разом з двома «екс-зеками» «вибивав» з підприємця гроші. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

тюрма

Відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Львівської області 30.10.2015 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання із застосуванням вибухового пристрою, вчиненого впродовж квітня-липня 2015 року, за попередньою змовою групою осіб, до складу якої входив працівник управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник міліції організував вчинення вимагання грошей в сумі 15 000 дол. США в одного з підприємців Дрогобича, залучивши до виконання кримінального правопорушення двох раніше судимих осіб.

Злочинці з метою сприйняття потерпілим погроз як реальних шляхом застосування бойових гранат пошкодили автомобіль та житловий будинок останнього.

Окрім цього, в ході проведення обшуку в автомобілі одного з виконавців злочину вилучено вогнепальну зброю – пістолет, набої, а також бойову гранату.

В ході досудового слідства трьом особам, в тому числі працівнику міліції, за клопотанням прокуратури судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, та ще одному – у вигляді домашнього арешту.

Згідно кримінального кодексу України за вчинення даних злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *