ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС України знову стурбоване політикою Кремля

|

В МЗС України вкрай обурені цілеспрямованою політикою російської влади, спрямованою на знищення не лише Української держави та переслідування її громадян, але й усього, що може бути пов’язане з українською культурою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ.

47289119

За даними відомства, РФ відверто ігнорує невпинні вимоги світової спільноти припинити системне порушення прав людини в окупованій Автономній Республіці Крим. У своєму прагненні знищити будь-який зв’язок окупованої території з рідною державою Москва продовжує масштабні утиски на півострові. Від цього страждають мільйони громадян України, передусім кримські татари та етнічні українці. Останніми жертвами її боротьби зі свободою слова та національною ідентичністю стали кримськотатарський телеканал «ATR» у Сімферополі та його співробітники Ліля Буджурова та Ельзара Іслямова, а також рідні активіста Ленура Іслямова.

Окреме занепокоєння викликають спроби Кремля відірвати потужну українську діаспору Росії від свого національного коріння. Ліквідація Федеральної національно-культурної автономії українців Росії та Об’єднання українців Росії, відмова у державній реєстрації «Українського Конгресу Росії», заборона на в’їзд до РФ співголові регіональної громадської організації «Українці Москви» – громадянину України В.Гіржову, тиск на Бібліотеку української літератури свідчать про свідомі зусилля Російської Федерації позбавити власних громадян українського походження права на національно-етнічну ідентичність та культурно-освітній розвиток.

Розпалюючи ненависть до всього українського, Кремль намагається остаточно зруйнувати те, що колись слугувало основою для взаєморозуміння між нашими народами, та нагнітає в російському суспільстві атмосферу міжнаціональної ворожнечі.

Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити таку політику руйнації та у повному обсязі виконувати власні міжнародні зобов’язання як у сфері захисту прав людини, у т.ч. на окупованій нею території, так і у сфері забезпечення культурно-освітніх потреб національних меншин.

Закликаємо міжнародну спільноту не допустити розвитку подальшої агресії Росії проти України, яка поступово набуває більш загрозливого та антигуманного характеру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *