ОСТАННІ НОВИНИ

Мосійчук каже, що його зізнання «вибили» катуваннями

|

Ігор Мосійчук стверджує, що відео, де він добровільно зізнався в отриманні хабара, є наслідком жорстоких катувань. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба депутата на його сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

5a8a06f262b39f8c3d257b0f10b4a199 (1)

Подаємо повний текст заяви:

«Сьогодні ГПУ оприлюднило відео, на якому я нібито добровільно зізнаюсь в отриманні неправомірної вигоди. Я заявляю, що дане відео є наслідком жорстоких катувань.

7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема – зізнався в тому, чого не скоював. Також вони вимагали від мене дати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та нині арештованого лідера партії Укроп – Генадія Корбана.

Я погодився обмовити себе, хоча наголошую: жодного документу з цього приводу я не підписав. Ці покази стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обмовляти друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримало від мене жодного слова проти Ляшка, Лозового, Кобрана чи будь-кого іншого.

8 жовтня вся Україна бачила, у якому важкому стані я був доставлений на судове засідання по моїй справі: блідий, ледь тримався на ногах, із численними забоями – слідами падінь від кількаразової втрати свідомості. Того ж дня мої колеги і друзі, боючись за моє життя та здоров’я, домоглись моєї нагальної госпіталізації до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Мені діагностували наскрізну язву 12-палої кишки із внутрішньою кровотечою, лікування від яких я досі проходжу.

Незважаючи на це, ГПУ в особі заступника генерального прокурора Столярчука і після моєї госпіталізації наполегливо пропонувало мені зміну запобіжного заходу на такий, що не пов’язаний з утриманням під вартою, в обмін на дачу показів проти інших народних депутатів. Цього не було і не буде.

ГПУ добре зробили, що оприлюднили це відео моїх показів під катуваннями. Про це має знати Україна. Про це має знати весь світ. Всі знатимуть, що в Україні проводять політичні репресії, катують і залякують людей та вимагають обмовляти інших. Настали темні часи репресивного мороку.

Я не шкодую себе. Я шкодую всіх тих, хто попаде в жорнова цієї страшної машини терору після мене. Подивіться на те, що зробили зі мною – і знайте, те саме буде з кожним, хто поодинці повстане проти режиму цинічних бариг. Єдиний шлях – це єднатись у боротьбі і йти до переможного кінця.

Нагадаємо, нині оприлюднили відео, де Мосійчук зізнався у хабарництві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *