ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи ІДІЛ заявили, що збили російський літак над Єгиптом

|

Єгипетська бойова група, пов’язана з «Ісламською державою», взяла на себе відповідальність за аварію російського пасажирського літака в Єгипті. Про це повідомляє агенція Reuters 31 жовтня з посиланням на сайт Aamaq, який використовується як інформаційне агентство Ісламської держави, інформує УП.

ІДІЛ catholicnews.org.ua

Агентство відзначає, що заяву групи прихильники поширювали також в Твіттер.

«Бійці ісламської держави змогли збити російський літак, який віз 220 хрестоносців, над провінцією Синай. Вони всі були вбиті», – сказано в повідомленні в Твіттері.

Джерела в спецслужбах Єгипту раніше заявили, що, за попередніми даними, літак розбився через технічну несправність, зазначає агентство.

«Бі-бі-сі» уточнює, що заява від імені ІД з’явилася в месенджері Telegram.

Територія, на якій розбився лайнер, є зоною проведення антитерористичної операції служби безпеки Єгипту проти бойовиків, які іменують себе «Синайською провінцією ісламської держави», зазначає «Бі-бі-сі».

Нагадаємо, що літак А-321 компанії «Когалимавіа», що летів з Шарм ель-Шейха в Петербург, вилетів з Єгипту о 6:51 мск суботи. Він зник з екранів радарів через 23 хвилини.

Влада Єгипту повідомила, що літак розбився на Синайському півострові. На борту літака знаходилося 224 людини – 217 пасажирів (193 дорослих і 24 дитини) і сім членів екіпажу. За даними єгипетської влади і російських дипломатів, всі вони загинули

Ілюстрація: catholicnews.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *