ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відомий історик прочитає лекцію про «традиційну українську родину»

|

У неділю, 1 листопада, у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького (вулиця Стефаника, 3) відбудеться лекція історика Оксани Кісь «Патріархальний Матріархат: голова, шия та інші органи влади в традиційній українські сім’ї. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служб і міської ради.

kis

Це третя подія у межах лекційної програми «Ктубот. Єврейські сімейні традиції і традиційні сім’ї». Початок – о 16.00. Вхід – вільний.

Оксана Кісь пропонує критичніше і без замилування подивитися на традиційні уявлення українців про шлюб, звичаї обрання шлюбного партнера і одруження, усталені практики сімейних стосунків, щоб показати подвійні стандарти, нерівності і спражню патріархальну сутність ґендерних відносин у селянській родині.

Оксана Кісь – історик та антрополог, головна редакторка сайту «Україна Модерна», кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України. Наукові інтереси охоплюють жіночу історію, феміністську антропологію, усну історію та ґендерні перетворення у пост-соціалістичних країнах.

Нагадаємо, лекційну програму організували Центр міської історії та Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького на підтримку нещодавно відкритої виставки «Єврейські шлюбні контракти». Детально із програмою лекцій «Ктубот. Єврейські сімейні традиції і традиційні сім’ї» знайомтеся тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *