ОСТАННІ НОВИНИ

Садового підірвав власний сусід?

|

Вночі, 30 жовтня, в будинок мера Львова кинули бойову гранату. Адрій Садовий розповів на брифінгу про те, як це було, та прокоментував, як проходять слідчі дії, передає кореспондент Львівського порталу.

садвий

«Я після 22.00 приїхав додому. Ми з дружиною сиділи на кухні, дивились телевізор. І тут стався вибух, згасло світло, почали плакати діти. Ми зателефонували в поліцію, нам сказали не виходити з помешкання. Правда я тихенько вдягнувся, вийшов на двір і там мені хлопці з поліції сказали, що це полетіла в будинок граната. Підійшовши до фіртки, я побачив, що лежить чоловік лицем до землі. Також мені міліціонери сказали, що в нього є ще 3 гранати і тротил. Цей інцидент пролетів як одна мить. Слідчі дії тривали десь до третьої години ранку. Зранку, коли я вже йшов на роботу, я дав дозвіл слідчим продовжувати роботу», – розповів Садовий.

Також голова міста всловився щодо версії, що цей інцидент пов’язаний з попередніми нападами.

«Коли був перший напад, коли був другий обстріл, тоді всі перші керівники держави сказали, що беруть це під свій особистий контроль. Я озвучив певні свої думки, я навіть озвучив прізвище людини, яка мені погрожувала. Слідство тривало, жодної більшої інформації я не знав. Минулого понеділка я попросив про зустріч з слідчим. Я ще раз наголосив йому, що можливі якісь провокації, різні дискредитації, ще раз наголосив йому на прізвище. Потім подзвонив до Президента країни, також наголосив йому про можливі різні проблеми з питань безпеки, адже це був передвиборочий період.

Є слідство, воно працює. Я роблю свою роботу. Що я робив, те й буду робити, нічого оригінального чи спеціального я не буду робити, я розумію, в якій країні я живу», – сказав він.

Адрій Садовий вважає, що це були умисні дії,спрямовані на підрив його авторитету.

«Мої версії – залякування, дискредитація. Який психічний, психологічний стан цього хлопця, що це зробив – я не знаю. Я надіюся, що слідчі будуть більш активно працювати», – вважажає мер.

Зі слів очільника Львова зрозуміло, що власній охороні він не дуже довіряє.

«Наспраді, моя охорона, яка стоїть за рішенням суду, вона, можливо, психологічно заспокоює. Їм, чесно кажучи, самим трохи страшно. Якби хтось з тих хлопців був в той час, коли взірвалась граната, на подвір’ї, це була б трагедія. Проте потреби в додатковій охороні я не бачу. Чим ще захищатися в країні, що знаходить в стані війни. Зброя зараз може бути застосована будь-де», – сказав Андрій Садовий.

Також мер прокоментував те, що чоловік, якого затримала поліція, боєць АТО та є одним з сусідів Садового.

«Я маю дуже велику повагу до всіх, хто резикує своїм життям в зоні АТО. Можливо, тут був якийсь психологічний зрив, ще щось. Є версія, що це хлопець мій сусід, але я його в обличчя не знаю, не бачив. Можливо з часом буде більше інформації», – повідомив голова Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *