ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко відвідав Туркменістан

|

Президент Петро Порошенко заявив, що його візит до Туркменістану відкриває нові можливості у співпраці двох країн, зокрема, для українських компаній. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради.

президент

«Коли нам Російська Федерація закриває ринки, ми маємо працювати на те, щоб українські виробники і український експорт був присутній на своїх традиційних ринках, де його добре знають, де він себе добре зарекомендував», – сказав Глава держави, додавши, що українська економіка відтепер отримує нові можливості.

Коментуючи підсумки візиту представникам ЗМІ, Глави держави відзначив, що «ніколи раніше ми не співпрацювали у галузі сільськогосподарского машинобудування, повністю була завалена ситуація з енергетичним машинобудуванням, не було представництв, запасних частин, можливості забезпечення регламентних робіт». Президент повідомив, що домовлено про розширення присутності у Туркменістані українських компаній.

Глава держави поділився враженнями від сьогоднішнього візиту і з представниками української діаспори у Туркменістані. Президент повідомив, що вдалося домовитися про великі інфраструктурні проекти, в яких будуть брати участь українські підрядники. «Українські працівники і українські компанії заслужили репутацію надійного партнера і авторитет у світі», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко повідомив про те, що у Туркменістані буде відкрито кілька представництв українських компаній, які працюють у галузі важкого машинобудування.

«В цілому візит є дуже вдалим, і нам є чим пишатися», – сказав Глава держави.

Президент також зазначив, що Туркменістан є для України містком для розширення промислової кооперації та торгівлі з такими країнами, як Афганістан та Іран, і повідомив, що планує наступного року здійснити ще один візит в цю країну.

Також Глава держави повідомив, що будуть розширені діючи масштабні інфраструктурні проекти, в яких бере участь Україна. Опрацьовується можливість участі українських будівельників у роботах з будівництва метро в столиці Туркменістану.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *