Юних читачів запрошують на справжню козацьку вечірку

|

Львівська обласна бібліотека для дітей готує справжнє патріотичне свято для малечі. Маленьких любителів почитати запрошують відвідати справжню козацьку вечірку за участю козаків Тараса Манюти (Тимчак) та Дмитра Сіроманця (Каднічанський). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

6

Гості свята Тарас та Дмитро – члени військово-історичного клубу, що займається реконструкцією реєстрового козацтва війська гетьмана Богдана Хмельницького середини 17 століття. Невпинні мандрівники, дослідники і знавці історії поділяться своїми знаннями і уміннями.

За словами організаторів, ідея проведення віртуальної козацької експедиції традиційно зародилася після прочитання маленькими читачами книг цієї тематики. Бібліотека вже вдруге відгукнулася на бажання дітей, а також їхніх батьків продовжити досліджувати цікаву тему і створити творчо-ігровий та пізнавальний майданчик.

На діток чекає захоплива мандрівка місцями бойової слави козаків, майстер-класи, вікторини. Гості покажуть, як одягалися козаки, що носили на поясі, яка в них була зброя. Вони також дадуть лизнути пороху, потримати справжню стальну шаблю та справжній мушкет.

Окремо додамо, що батьки читачів бібліотеки матимуть можливість виступити у якості волонтерів і меценатів та допомогти зібрати кошти на реабілітацію бійця, який був поранений в АТО та перебуває у Львівському госпіталі.

Реєстрація на вечірку у групі Facebook /events обов’язкова. Кількість місць обмежена. Вік учасників – 7-12 років.

Захід відбудеться у п’ятницю, 30 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *